Сподели своя опит, предай нататък

Уеб-базирана платформа за сътрудничество чрез обмен на творчески практики и успешен образователен опит

Клуб „ИТ Пилот“

Две години в СОУ „Летец Христо Топракчиев“ работи клуб по информационни технологии за ученици от начален етап „ИТ Пилоти“. Клубът се ръководи от г-жа Антоанета Миланова – главен начален учител в училището. Основните цели на работата в клуба са формиране у учениците на дигитални компетентности. Заниманията се провеждат в извън учебно време, един път седмично по два учебни часа и участието е доброволно. Това е начин, чрез който училището цели да компенсира липсата на часове по ЗИП Информационни технологии в начален етап.

През учебната 2010/2011 г. в клуба се включиха третокласници, които продължиха  своята работа и през тази учебна година (2011/2012 г.). Учениците от клуба взеха участие в редица инициативи и състезания. Те участваха в проекта  Lifelong Learning Transversal project, Web 2.0 European Resource Centre (143661-2008-UK-KA3-KA3MP), осъществен с помощта, подкрепата и ръководството на Департамента за информация и усъвършенстване на учители,гр. София и бяха удостоени със сертификати.

Най-голямо удовлетворение на учениците и техния ръководител донесе участието им в националното състезание по информационни технологии за начален етап „ИТ Знайко“, което се организира от СНЦ „Образование и технологии“ и Майкрософт България, по програмата „Партньори в познанието“. Състезанието е единствено по рода си в България, чиято основна цел е  да предостави възможност на учениците от 1 до 4 клас да демонстрират знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи. Провежда се в четири кръга – два дистанционни и два присъствени.

През учебната 2010/2011 г. трима от участниците в клуба получиха грамоти за отлично представяне от националния етап на състезанието, а един ученик се класира в първата тройка.

Трето място 

Габриела Андреева Янкова

Награждаване "ИТ Знайко" 2011 г.

Награждаване „ИТ Знайко“ 2011 г.

Организатори и наградени. ИТ Знайко – 4-6 май 2011 г.

През настоящата учебна година успехите на малките „пилоти“ продължиха. Те се успяха да се класират във всичките етапи на състезанието и отново четирима от тях стигнаха до финала.  Финалният етап на тазгодишното  националносъстезание  по информационни технологии за начален етап „ИТ Знайко“ се проведе в град Велико Търново от 11 до 13. май 2012 год. До участие в него бяха допуснати 150 участника от различни училища из цяла България. Участниците са разделени в четири възрастови групи: 1. клас, 2. клас, 3. клас, 4. клас. ИТ Пилотите на СОУ „Летец Христо Топракчиев“ пожънаха огромен успех в старопрестолната столица. Те донесоха на училището си най-високите награди:

Първо място

Маргарита Тихомирова Драганова – ІV-б клас
Първо място

Първо място – Маргарита Тихомирова Драганова

Второ място

Огнян Владиславов Михайлов – ІV-б клас
Второ място - Огнян Михайлов

Второ място – Огнян Михайлов

Награда за най-добър сюжет

Габриела Андреева Янкова – ІV -б клас
Оригинален сюжет - Габриела Янкова

Оригинален сюжет – Габриела Янкова

Награда за техническа сложност

Венеса Красимирова Петкова – ІV-в клас
Техническа сложност - Венеса Красимирова

Техническа сложност – Венеса Красимирова

Тези награди са гордост не само за нашето училище и града ни, но и за цяла Софийска област, тъй като ние бяхме единствените нейни представители.

Още отзиви от събитието:

СОУ „Летец Христо Топракчиев“

Всички материали относно методическата работата в клуба ще бъдат събрани и преставени в сайта на проекта „Сподели своя опит, предай нататък“ в края на учебната 2012 година във ВКС.

Реклами

Single Post Navigation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: